Usein kysytyt kysymykset tanssikursseista

K: En ole koskaan tanssinut askeltakaan, voinko tulla tunneille?
V: Ehdottomasti! Perusteiden tunnit ovat sinulle oikea taso, sinne voi tulla vaikket ole koskaan tanssinut mitään. Perustason tunneilla aloitetaan ihan alkeista ja edetään rauhalliseen tahtiin, niin että kaikilla on aikaa sulatella uusia asioita ja oppia rauhassa. Kursseilla on muitakin vasta alkajia, ja olemme iloisia jokaisesta uudesta kurssilaisesta, joka on löytänyt tiensä paritanssin kiehtovaan maailmaan.

K: Mitä mukaan tanssitunnille?

V: Tanssitunnilla tulee hiki, joten ota mukaan juomapullo sekä vaatteet, joissa on mukava liikkua. Jotkut pukeutuvat tanssivaatteisiin, toiset jumppavaateisiin, kolmannet farkkuihin ja t-paitaan...kaikki käy, kunhan vaateissa on mukava olla ja tanssia. Hyvät tanssikengät ovat myös tärkeät: mieti, millä kengillä jaksat tanssia kolme tuntia niin että jalat eivät väsy liikaa.
Kolmen tunnin tanssikurssille kannattaa ottaa mukaan myös pienet eväät. Pähkinöitä, banaani, välipalakeksi, proteiinipatukka...jotain, mistä saat vähän lisäenergiaa, sillä kolme tuntia on pitkä aika.

K: Minulla ei ole paria, voinko tulla tunnille?
V: Nyt korona-aikana suosittelemme kursseille osallistumista oman parin kanssa. Normaaliaikana meillä toimii aktiivinen parinvaihto, joten kaikki pääsevät tanssimaan, mutta nyt on niin epävarmat ajat, että emme voi suositella parinvaihtoa.

K: Mistä tiedän, mikä on minulle oikea taso?
V: Jos olet vasta aloittanut tanssiharrastuksen, perustason tunnit ovat sinulle paras taso. Jos perusaskelissa tai peruskuvioissa on vielä epävarmuutta, kannattaa tulla perustason tunnille hakemaan lisää varmuutta. Samoin, jos et ole koskaan tanssinut kyseistä lajia, valitse perusteiden kurssi-vaikka muissa lajeissa olisitkin jo pidemmällä. Hyvät tanssijat käyvät säännöllisesti kertaamassa perusteita vihreän tason kursseilla, koska siellä pystyy keskittymään laadukkaaseen tanssiin, kun huomio ei mene haastaviin kuvioihin.

Keskitason ovat tarkoitettu kurssilaisille, joilla kyseisen tanssilajin perusteet ovat jo hallussa. Siirry tälle tasolle vasta, kun olet saanut riittävät taidot vihreän tason tunneilla tai vaikkapa yksityistunneilla. Liian nopea tasohyppy ei ole oman oppimisen kannalta hyödyllistä eikä muiden kurssilaisten kannalta mielekästä.

Jos olet epävarma, voit soittaa tai laittaa sähköpostia meille tai kysyä opettajalta.

K: Minkälaiset kengät sopii tunneille?
Tärkeää on, että kengät ovat hyvät jalassa, jotta jaksat tanssia niillä kolme tuntia. Kengistä ei saisi myöskään jäädä lattiaan tummia jälkiä. Parhaat tanssikengät on tarkoitettu nimenomaan tanssimiseen: tavallisten sisälenkkareiden pohjat saattavat olla liian jarruttavat, ja tavalliset juhla/korkokengät eivät tue jalkaa tarpeeksi. Naiset suosivat useimmiten tanssilenkkareita/-tossuja tanssikorkokenkien sijasta: suosittuja malleja ovat esimerkiksi Blyerin tai Blochin tossut. Alkeiskurssille ei missään nimessä kannata tulla korkokengillä, sillä tasapaino on helpompi pitää tasapohjaisilla kengillä. Pääkaupunkiseudulla tanssikenkiä myy mm. Tanssitarvike ja Piruetti. Voit kysellä kenkävinkkejä myös opettajilta ja kurssikavereilta.

K: Mitkä maksuvälineet kursseilla käy?
Käytössä olevat maksuvälineet löytyvät tältä sivulta.


K: Miten jäseneksi voi liittyä?
Jäseneksi voi liittyä tällä nettilomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen (n. viikon sisällä) saat jäsenrekisteripalvelun aktivointilinkin, jota kautta pääset luomaan itsellesi salasanan palveluun. Saat sähköpostilla myös laskun jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on 20 e ja se on voimassa aina seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti. Lue lisää jäsenyydestä ja jäseneduista.

K: Mikä on jäsenrekisterin nettisivu?
Osoitteessa www.flomembers.com/taitokolmio pääset kirjautumaan jäsenrekisteriin ja tekemään muutoksia esimerkiksi yhteystietoihin.

K: Rekisteröidyin jäseneksi, mutta en ole saanut laskua sähköpostilla
Jos et ole saanut laskua viikon sisällä rekisteröitymisestä, tarkista roskapostikansio. Voit myös lisätä osoitteen NOREPLY@floapps.com sähköpostiohjelmassasi safe sender -listalle, niin sähköpostit tulevat paremmin läpi.

Jos sinulla on ongelmia jäsenrekisteriasioissa, laita meille sähköpostia
(taitokolmio@hotmail.com) ja kerro mahdollisimman tarkasti, miten
ongelma ilmenee. Jos kyse on ogelmasta Flomembers-palvelun kanssa, ota mielellään kuvaruutukaappaus ongelmatilanteesta, niin näemme paremmin, mistä kenkä puristaa.


K: Ovatko kurssilaiset vakuutettuja Taitokolmion puolesta?
Kurssilaiset eivät ole vakuutettuja Taitokolmion puolesta vaan jokainen kurssilainen huolehti vakuutuksista itse.

K: Miksi kursseilla otetaan valokuvia/videoita?
Kursseilla otetaan usein valokuvia tai videoita, joita jaetaan Taitokolmion Facebook-sivuilla ja/tai nettisivuilla. On kiva nähdä kuvia kursseista ja tapahtumista, missä on ollut, ja kuvien avulla päsee tunnelmoimaan, jos joku kurssi jäi välistä. Jos jostain syystä ehdottomasti et halua, että kuviasi julkaistaan, voit vinkata siitä paikalla olevalle Taitokolmion kuvaajalle. Hän pyrkii ottamaan kuvat niin, että et näy kuvassa.