Kurssitasot -lue tasokuvaukset huolella

Tutustu kurssikuvauksiin ja valitse kurssitaso oman osaamisesi mukaan

Tanssikursseja on kolmella eri taitotasolla: alkeet, jatko 1 ja jatko 2. Haluamme tarjota onnistuneita oppimiskokemuksia ja miellyttäviä kurssi-iltoja kaikille, joten tutustu kurssikuvauksiin huolella ja mieti, mille tasolle oma osaamisesi riittää.

Liian vaikealle kurssille osallistuminen ei ole omalle oppimiselle edullista eikä kurssikavereille reilua. Jos tanssin perusteissa on epävarmuutta, käy keskiviikon peruskurssilla hakemassa varmutta. Jos mietit kurssitasoasi, torstain jatko 1 -kurssit ovat aina hyvä valinta, jos vaan tanssilajin perusteet on hallussa. Maanantain kurssit vaativat yleensä useamman vuoden tanssitaustan illan lajista -tosin vuosien määrä ei itsessään kerro tanssitaidosta paljonkaan.

Nettisivujen tapahtumakalenterissa on joka kurssin kohdalla kerrottu, minkälaisia taitoja illan kurssi edellyttää. Tutustu näihin kurssikuvauksiin ja kysy tarvittaessa lisää opettajalta tai Taitokolmion aktiiveilta. Torstain palautetunnit ovat myös hyvä paikka kysellä vinkkejä omasta taitotasosta.

Alkeet /perusteet -keskiviikon kurssi

Tämä kurssi sopii paritanssin perusteiden opettelemiseen uusille tanssijoille ja perustekniikan kertaamiseen ihan kaikille. Kurssille tullessa ei tarvitse osata mitään.

Tanssitaidon kehittyminen vaatii aikaa. Yhdellä perusteiden kurssilla kukaan ei opi kaikkea, vaan saman lajin peruskursseja on hyvä käydä useampi. Lisäksi ihan kaikkien tanssijoiden on hyvä välillä käydä kurssilla vahvistamassa tanssin perusteita, sillä vahvat perustaidot luovat pohjan haastavammille asioille.

Jatko 1-torstain kurssi

Torstain tunnit sopivat sinulle, joka osaat tanssia jo illan lajia. Esimerkiksi osaat muutaman kuvion fuskuun ja pystyt tanssimaan lajia lavoilla. Tärkeää on myös, että sinulla on jo ymmärrystä viemisestä ja seuraamisesta. Seuraajana ymmärrät omaa rooliasi paritanssissa.

Torstain kurssien taso on sopiva ihan kaikille tanssijoille perusteiden oppimisen jälkeen. Vaikka olisit pitkään tanssinut konkari, näiltä kursseilta saat joka kerta paljon uutta ja hyödyllistä omaan tanssiin.

Jatko 2 -maanantain kurssi

Maanantain kurssit on tarkoitettu edistyneemmille tanssijoille, joilla
vartalonhallinta, tanssitekniikka ja vientiseuraaminen on jo sillä
mallilla, että haastavammatkin asiat onnistuvat.hyvin. Yleensä tähän vaaditaan useamman vuoden tanssikokemus, mutta vuodet itsessään eivät tee kenestäkään edistynyttä tanssijaa, vaan siihen tarvitaan ajatuksen kanssa tehtyä tanssitreeniä.

Haluat tulla paremmaksi lavatanssijaksi ja varmistaa, että parillakin on mukavaa. Viejänä pystyt tanssimaan niin selkeästi että seuraajan on helppo seurata sinua. Seuraajana osaat seurata niin hyvin, että viejät pystyvät harjoittelemaan kurssin aiheita kanssasi.