Kurssitasot -lue tasokuvaukset huolella

Tutustu kurssikuvauksiin ja valitse kurssitaso oman osaamisesi mukaan

Tanssikursseja on kolmella eri taitotasolla: alkeet, alkeisjatko, keskitaso/jatkotaso. Haluamme tarjota onnistuneita oppimiskokemuksia ja miellyttäviä kurssi-iltoja kaikille, joten tutustu kurssikuvauksiin huolella ja mieti, mille tasolle oma osaamisesi riittää.

Liian vaikealle kurssille osallistuminen ei ole omalle oppimiselle edullista eikä kurssikavereille reilua. Jos mietit kurssitasoasi, torstain alkeisjatkokurssit ovat aina hyvä valinta, jos vaan tanssilajin perusteet on hallussa. Maanantain keski/jatkotason kurssit vaativat yleensä useamman vuoden tanssitaustan illan lajista.

Nettisivujen tapahtumakalenterissa on joka kurssin kohdalla kerrottu, minkälaisia taitoja illan kurssi edellyttää. Tutustu näihin kurssikuvauksiin ja kysy tarvittaessa lisää opettajalta tai Taitokolmion aktiiveilta.

Alkeet /perusteet -keskiviikon kurssi

Tämä kurssi sopii paritanssin perusteiden opettelemiseen uusille tanssijoille ja perustekniikan kertaamiseen ihan kaikille. Kurssille tullessa ei tarvitse osata mitään.

Tanssitaidon kehittyminen vaatii aikaa. Yhdellä perusteiden kurssilla kukaan ei opi kaikkea, vaan saman lajin peruskursseja on hyvä käydä useampi. Lisäksi ihan kaikkien tanssijoiden on hyvä välillä käydä kurssilla vahvistamassa tanssin perusteita, sillä vahvat perustaidot luovat pohjan haastavammille asioille.

Alkeisjatko -torstain kurssi

Torstain alkeisjatkotunnit sopivat sinulle, joka osaat jo illan lajin perusteet. Esimerkiksi osaat muutaman kuvion tangoon ja pystyt tanssimaan lajia lavoilla. Tärkeää on myös, että sinulla on jo ymmärrystä viemisestä ja seuraamisesta. Seuraajana ymmärrät omaa rooliasi paritanssissa.

Torstain kurssien taso on sopiva ihan kaikille tanssijoille perusteiden oppimisen jälkeen. Vaikka olisit pitkään tanssinut konkari, näiltä kursseilta saat joka kerta paljon uutta ja hyödyllistä omaan tanssiin.

Keskitaso/jatkotaso -maanantain kurssi

Maanantain kurssit ovat keski/jatkotasoa, eli näille kursseille tarvitset jo hyvät taidot illan lajista. Yleensä tämä taso vaatii useamman vuoden tanssitreenin kyseisestä lajista.

Osaat viedä/seurata taitavasti ja monipuolisesti, olet valmis haastamaan itseäsi sekä tanssitekniikan, kuviovariaatioiden että musiikintulkinnan osalta. Haluat tulla paremmaksi lavatanssijaksi ja varmistaa, että parillakin on mukavaa. Seuraajana osaat seurata niin hyvin, että viejät pystyvät harjoittelemaan kurssin aiheita kanssasi.