Kurssitasot: alkeet, alkeisjatko, jatko

Tarkista kurssitason kuvaukset ja osaamisvaatimukset ennen kurssille tuloa ja valitse vain ne kurssit, joille tanssitaitosi riittää -näin varmistetaan, että kurssit ovat mahdollisimman mukavia ja antoisia kaikille.Liian haastavan kurssitaso ei ole omalle oppimiselle järkevää eikä muille kurssilaisille reilua. Jos olet epävarma omasta osaamistasosta, voit aina kysyä vinkkiä opettajilta.

Alkeiden ja alkeisjatkotuntien käyminen tekee hyvää myös pidempään tanssineille, ja säännöllinen perusteiden kertaus on tarpeen kaikille hyvän tansitaidon saavuttamiseksi.

Alkeet: Alkeiskurssi sopii henkilöille, jotka eivät ole ennen ko. lajia tanssineet tai haluavat kerrata tanssiaskeleita tai hakea varmuutta omaan perustekniikkaansa. Kevään 2017 alkeiskurssi on suunniteltu hyväksi jatkoksi syksyn 2016 alkeille, mutta sopii siis myös aivan uusille tanssijoille.

Alkeiskurssilla opetellaan perusaskeleita ja muutamia helppoja kuvioita. Alkeita on aina hyvä kerrata, sillä ne luovat hyvän perustan tanssille. Myös kokeneiden tanssijoiden kannattaa aina välillä käydä alkeistunneilla hakemassa uusia ajatuksia omaan tanssiin.

Alkeisjatko: Alkeisjatkotunnit ovat tarkoitettu kurssilaisille, joilla kyseisen tanssilajin perusteet ovat jo hallussa. Jos perusaskelissa tai peruskuvioissa on vielä epävarmuutta, valitse lauantain alkeiskurssi. Samoin, jos et ole koskaan tanssinut kyseistä lajia, valitse alkeiskurssi. Alkeisjatkon tunneilla syvennetään perusasioita, tarkennetaan lajinomaista tanssimista ja opitaan uusia kuvioita. Kurssi sopii erinomaisesti myös kaikille pidempään tanssineille -jokaiselle tulee kurssilla varmasti uutta mietittävää.

Jatko: Jatkotason kurssit on tarkoitettu pidempään tanssineille, joilla on jo hyvä tanssitaito kyseisestä lajista. Hyvä tanssitaito tarkoittaa hyvää kehonhallintaa, hyvää perustekniikkaa sekä vahvaa vienti/seuraamisosaamista. Kursseilla syvennetään tanssitekniikkaa, opetellaan uusia kuvioita ja harjoitellaan musiikintulkintaa.

Kursseillamme toimii parinvaihto, joten pääset hyvin tanssimaan myös ilman omaa paria. Saat tietenkin tanssia myös oman parin kanssa, mutta oman oppimisen kannalta suosittelemme osallistumista parinvaihtoon ainakin silloin tällöin.