Tanssikurssien tasokuvaukset: perusteet, keskitaso, haastava


Tarkista kurssitason kuvaukset ja osaamisvaatimukset ennen kurssille tuloa ja valitse vain ne kurssit, joille tanssitaitosi riittää -näin varmistetaan, että kurssit ovat mahdollisimman mukavia ja antoisia kaikille. Liian haastavan kurssitason valitseminen ei ole omalle oppimiselle järkevää eikä muille kurssilaisille mukavaa.

Huomaa myös, että saatat olla sinisen tason tanssija joissain lajeissa, mutta joissain muissa lajeissa tarvitset vielä vahvistusta perusteisiin. Perusteita ei voi koskaan vahvistaa liikaa, ja suosittelemme lämpimästi perusteiden kursseja ihan kaikille kurssilaisille -aina oppii jotain uutta.

Jos olet epävarma omasta osaamistasosta, voit aina kysyä vinkkiä opettajilta.

Keväällä 2018 Taitokolmion ohjelmassa on vihreitä ja sinisiä tunteja. Tapahtumakalenterissa on jokaisen kurssin kohdalla kerrottu, minkälaisia taitoja kurssi edellyttää.

Vihreä = perusteet

Perusteiden kursseille voit tulla ilman mitään ennakkotaitoja tanssimisesta tai kyseisestä lajista. Jokainen kurssi alkaa tanssin perusaskeleiden opettelusta. Vihreällä tasolla harjoitellaan ensimmäiset tanssikuviot, haetaan oikea rytmi ja opetellaan viemisen ja seuraamisen perusteita. Huomaa kuitenkin, että Taitokolmion perusteiden kurssit ovat eteneviä, joten kannattaa yrittää tulla mukaan kaikille tunneille.

Tavoite: Opit tanssilajin perusteet ja rohkenet lähteä tanssilattialle parin kanssa. Sinun on hyvä käydä samasta tanssilajista useampi vihreä tunti ennen siniselle tasolle siirtymistä. Jos olet epävarma tasostasi, kysy opettajalta.

Sininen = keskitaso

Sininen eli keskitaso on hyvä kurssitaso melkein kaikille tanssijoille sen jälkeen kun perusteet on opittu. Tunnit sopivat kaikille, joilla on tanssilajin perusteet hallussa ja joiden tanssi sujuu jo mukavasti.

Sinisillä tunneilla harjoitellaan mm. lisää kuvioita ja niiden variointia sekä saadaan vinkkejä musiikintulkintaan. Sinisten tuntien sisältöön kuuluvat olennaisena osana myös tanssiasennot ja -otteet, tanssitekniikka sekä parityöskentely eli asiat, joiden varmaa hallintaa tarvitset punaiselle tasolle siirtymistä varten

Tavoite: Tanssistasi tulee helppoa, nautinnollista ja sujuvaa. Osaat varioida perusaskeleet ja käännökset. Kanssasi on mukava tanssia ja osaat huomioida muut tanssijat. Suosittelemme pysymään sinisellä tasolla tarpeeksi pitkään, jotta valmiudet punaiselle tasolle ehtivät kehittyä. Jos olet epävarma tasostasi, tiedustele opettajalta.

Punainen `= haastava

Siirry tänne, kun osaat tanssia hyvin eli kun kehonhallintasi ja perustekniikkasi ovat hallussa, tunnet askelvariaatioita ja osaat tanssia sujuvasti musiikkiin. Punaisilla tunneilla keskitytään lajien karaktääreihin ja harjoitellaan haastavampia kuvioita sekä niiden variaatioita. Punaisilla tunneilla opit sujuvaa musiikintulkintaa ja kaunista lajinomaista tanssia. Tällä tasolla oivallat, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis ja jossa eteen tulee aina uusia ihania haasteita.

Tavoite: Olet monipuolinen ja suvaitsevainen tanssija, joka pystyy sujuvaan ympäristön, tilan ja parin huomioivaan tanssiin.